Lubimy ciasteczka, a szczególnie te, które można serwować rodzinie z czystym sumieniem. Nie dosyć, że pyszne to i wartościowe. Można je śmiało spakować dziecku do lunchboxa. Zobaczcie 5 przepisy na łatwe, jesienne ciastka, które pokocha cała rodzina 🙂
Potrzebujesz: płatki owsiane, amarantus ekspandowany, mus dyniowy, wiórki kokosowe, słodzidło, przyprawy. Szczegóły w linku wyżej.
Potrzebujesz: aronia, jajko, banan, daktyle, morwa suszona, tłuszcz, mąka (u mnie gryczana).
Potrzebujesz: mąka (gryczana), soda, przyprawy, koko wiórki, starta marchew, koko wiórki, jajko, banan, mus daktylowy, garść borówek/aronii
4. Ciasteczka marchewkowo – kokosowe bez jajka
Potrzebujesz: starta marchew, banan, odrobina musu daktylowego, przyprawy, mąka (gryczana), koko wiórki
5. Ciasteczka orkiszowe z aronią bez jajka
Potrzebujesz: mąka orkiszowa, amarantus ekspand., przyprawy, soda, puree z dyni lub jabłka, tłuszcz, banan, gruszka, garść aronii
Witam serdecznie, czy te ciasteczka należy przechowywać w lodówce? W ogóle jaki jest czas przechowywania takich ciasteczek, w lodówce czy poza? Pozdrawiam serdecznie
Hej Sylwia! Ja zawsze robię tak, że pierwszy dzień w kuchennej szafce, a potem to już lodówka (max 3 dni wg mnie) i zwykle wrzucam je na chwilkę do rozgrzanego piekarnika bo ma sie wrażenie, że są prosto z pieca mniam. A czasem kilka ląduje w zamrażalce na czarną godzinę 😉