Kąski rybne to tylko 3 składniki ! Idealne na początek rozszerzania diety ale uwielbiają je starszaki. Podaję z warzywami i prostym dipem. Czasem to tylko jogurt naturalny, czasem z koperkiem ale najbardziej pasuje tu zielony dip groszkowy lub jogurtowo-jajeczny. Pycha!
Wiek?
6m+
Składniki:
- kawałek fileta z łososia (jak na zdjęciu) lub białej ryby bez ości
- łyżka miękkiego masła
- 3 żółtka
- szczypta soli *
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 180C, termoobieg
- Rybę pokrój na mniejsze kawałki i razem z pozostałymi składnikami zmiksuj w blenderze.
- Nakładaj łyżką na blaszkę
- Piecz w 180C przez ok 12-15 minut (zajrzyj do piekarnika)
Pasują tu duszone lub pieczone warzywa i kasza lub ziemniaki.
Smacznego!
Czy można je mrozić?
Tak 🙂