Cieciorkowa szarlotka – BLW od kuchni. Rozwój dziecka przez jedzenie.

Przepisy Zdrowe słodycze, wypieki itp

Cieciorkowa szarlotka

Polecam to ciasto! Prezentuje się skromnie ale można je jeść bez wyrzutów sumienia i jest naprawdę smaczne. Mój szczery do bólu Krytyk kulinarny wyraził pozytywną opinię 🙂

Dla kogo? Po 18 miesiącu.

IMG_1706(1) (Kopiowanie) (Kopiowanie) (Kopiowanie)

Przygotuj:

  • 1 szkl ugotowanej cieciorki
  • 2 banany
  • 1 jabłko obrane ze skórki
  • 1 marchew
  • 1 jajo
  • 1/2 szkl mąki gryczanej
  • 1 łyżka dobrego oleju (migdałowy, kokosowy z pestek winogron itp)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bio
  • kilka ziaren wanilii
  • szczypta cynamonu
  • naczynie żaroodporne
  • trochę masła lub oleju kokosowego do natłuszczenia naczynia

Jak?

  1. Zblenduj mokre składniki (oprócz marchwi).
  2. Mąkę wymieszaj w misce z proszkiem. Jednak proszek można spokojnie pominąć.
  3. Wlej mokre i wymieszaj.
  4. Wrzucić utartą na drobnych oczkach marchew i wymieszaj.
  5. Wylej do natłuszczonej formy.

 

11081807_1091069910918673_725803715_n (Kopiowanie) (Kopiowanie)

2
Dodaj komentarz

avatar
najnowszy najstarszy oceniany
ania
Gość
ania

Właśnie nabrałam chęci na to ciasto..tylko jak i ile czasu je piec? I czy tylko naczynie żaroodporne tu pasuje czy może być zwykła keksowka? Czy będzie za mała? Pozdrawiam